Esdevenir cos “Cartografies del Desig”

Esdevenir cos

Rinat Jellyfish 2

“Cartografies del Desig”

La cartografia corporal la entenem com una diversificació d’aspectes que deixen marca en el cos humà en el decurs de la vida.

Es per això que utilitzem aquest concepte i a través d’aquesta exposició volem mostrar el cos com una cartografia en la que s’inscriuen múltiples experiències viscudes al llarg de la vida. El cos apareix en una cruïlla de camins, on es troben i xoquen permanentment la història, el mite, l’art i la violència. Foucault va mostrar cóm el cos està impregnat d’història i com la història destrueix els cossos. De manera traumàtica o de forma subtil sempre és possible llegir aquests cossos gramaticalment, com a emissors de signes i com a superfícies d’inscripció.

La cartografia corporal serà el mapa que ens permetrà entendre dinàmicament la relació entre el somàtic i el psíquic, alhora que ens facilitarà la realització de la lectura corporal (expressiu-emocional)

A través d’aquesta exposició mostrem el cos com una cartografia en la que s’inscriuen les múltiples experiències viscudes al llarg de la vida. El cos apareix en una cruïlla de camins, on es troben i xoquen permanentment la història, el mite, l’art i la violència.

L’esdevenir és un procés del desig. És anar a més, és rehabilitar-se, créixer…

Exposarem les visions de Hélène Cixous i Leo Silvestri que plantegen la fugida endavant, la ruptura del poder establert i la recerca d’un mateix. Mostrarem cóm poetes, com Maria Mercè Marçal van elaborar una narració poètica en la que es fa present el gaudi de les percepcions sensorials i la interiorització dels propis desitjos. «El jo líric de la poesia marçaliana mira la vida a través del sedàs de la corporalitat femenina». El cos serà agent i espai del desig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s