LA BARCELONETA BROSSIANA

barceloneta brossiana.jpg 1

Joan Brossa va obrir un espai creatiu i polifacètic, mostrant una poesia totalment experimental, visual i objectual de caire metafòric, on el joc visual de la màgia era present.

A través d’aquesta mostra expositiva, volem recollir tot tipus de proposta emmarcat en un context de poesia escrita  (cal·ligrames, haikus), poesia visual ( imatge i/o imatges-text) i poesia objecte.

Joan Brossa  i Cuervo ( 1919 -1998) denominava «poesia» tot el que feia, i la seva obra abraça i fusiona tots els gèneres artístics: l’escriptura, la poesia visual, objectual, el cinema, el teatre, la música, el cabaret, les arts escèniques, la màgia, el circ, les arts plàstiques i l’acció artístiques (la performance i les instal·lacions).. Podríem dir que transformà les paraules en imatges.

Els orígens de Brossa els trobem en l’obra poètica de Juan Salvat Papasseit (1984-1929) i en l’obra d’ Arthur Cravan (1987 -?) pertanyent a al moviment dadaista dels anys (1916-1921), Brossa i Salvat Papasseit es basaven en l’amor per la cultura popular i per narrar fets quotidians.

Brossa i Cravan juguen en el happening artístic, i amb el teatre combinant l’exhibició física amb postulats creatius.

Les obres presentades van ser un homenatge a la figura de Brossa, aportant noves formes creatives a partir del cal·ligrama, la poesia visual , la poesia acompanyada d’imatge i la poesia objecte.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s